Automatizirana kontrola pristupa pametnom uredu : završni rad - Bišćan, Juraj (J. Bišćan, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom Završnom radu opisana je automatizirana kontrola pristupa pametnom uredu. Ideja je da se pojednostavi ulazak u prostorije s ograničenim pravom pristupa. Umjesto da se koristi klasičan način otključavanja brave fizičkim ključem, implementira se automatizirana kontrola pristupa. U radnim satima, brava se otključava čim senzor pokreta osjeti prilazak osobe, dok izvan radnih sati, otključavanje brave uvjetuje autorizirani Bluetooth uređaj u blizini. Zadatak je obavljen uz pomoć Raspberry Pi 2 Model B, PIR senzorom i relejom koji je spojen na električnu bravu. Raspberry Pi ima pristup datoteci koja sadrži sve autorizirane MAC adrese, te pomoću toga vrši autentifikaciju.