Izbjegavanje prepreka korištenjem algoritma potencijalnih polja dobivenih iz očitanja 3D lasera : završni rad - Leibner, Erik (E. Leibner, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je implementiran algoritam izbjegavanja prepreka u okruženju u kojem se kreće bespilotna letjelica. Algoritam se temelji na djelovanju potencijalnih polja koja koriste razliku potencijala za kretanje bespilotnom letjelicom. Opisan je i dodatni algoritam autonomnog kretanja u zatvorenom prostoru. Eksperimentalni rezultati algoritama testirani su u Gazebo simulacijskom okruženju, u kojem je zatvoreni prostor omeđen zidnim preprekama.