Tehno ekonomska analiza virtualne višeenergijske elektrane : diplomski rad - Bijelić, Bruno (B. Bijelić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Višeenergijski sustavi pokazali su se kao izvrsna alternativa tradicionalnim sustavima u pogledu smanjenja emisija i operativnih troškova. Kako bi se što bolje demonstrirao rad takvih sustava, prikazani su relevantni optimizacijski modeli. Prvo je optimiran rad pojedinačnih energetskih sustava, a kasnije je optimirana njihova agregacija (virtualna višeenergijska elektrana). Provodi se opsežna analiza osjetljivosti virtualne višeenergijske elektrane i procjenjuju se emisije CO2. Konačno, fleksibilnost virtalne višeenergijske elektrane prikazana je na tri primjera.