Mobilna aplikacija u tehnologiji React Native za spajanje na programski okvir symbIoTe : završni rad - Lazić, Petar (P. Lazić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: React Native je programska knjižnica koja omogućuje razvoj aplikacija za više platformi uz dijelenje većine koda i korištenje prirodnih mogućnosti platforme. sym- bIoTe je programski okvir za povezivanje različitih IoT platformi. Cilj ovog rada je bio pružiti osnovni pregled programskih knjižnica React i React Native, usporediti ra- zvoj aplikacije pomoću programske knjižnice React Native i prirodni načina razvoja aplikacija za Android koristeći programski jezik Java te na kraju pomoću program- ske knjižnice React Native napraviti klijentsku mobilnu aplikaciju za povezivanjem s okvirem symbIoTe.