Programski sustav za upravljanje ponudom i potražnjom stanova : završni rad - Boroš, Lorena (L. Boroš, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Svakodnevnim porastom broja potražnje nekretnina, pojavila se potreba za sustavom koji će korisnicima pojednostaviti i olakšati upravljanje procesima kupoprodaje te složenim procesima ponude i potražnje za iste. Izrađena programska potpora, aplikacija za operacijski sustav Android, uz pomoć tehnologije Retrofit ostvaruje komunikaciju klijentskog dijela u Javi sa serverskim podsustavom izrađenim na temelju Java Spring Boot okvira. Upravo navedena aplikacija korisnicima omogućuje objavu oglasa za vlastite nekretnine, pretraživanje već postojećih oglasa sustava te sastavljanje vlastitih lista poželjnih stanova. Navedeni sustav ujedno omogućuje i uspostavljanje kontakta između vlasnika stanova i potencijalnih kupaca.