Izrada i verifikacija jednostavnog modela lokalne bežične mreže prema standardu 802.11 ac : diplomski rad - Lazar, Roberto (R. Lazar, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu dan je kratak pregled IEEE 802.11ac/ax/ad standarada. Potom je, u alatu Ekahau Site Survey, isplanirana bežična lokalna mreža temeljena na 802.11ac standardu te su analizirani rezultati. Prema izvršenom planiranju, implementirana je stvarna mreža s četiri pristupne točke, s minimalno 2x2:2 MIMO tehnologijom, koje rade u frekvencijskim pojasevima od 2.4 i 5 GHz. Nad implementiranom mrežom vršena su mjerenja te je dan osvrt na rezultate. Aktivnim mjerenjem izmjerena je stvarna propusnost mreže. Zadnji dio se odnosi na simulaciju testa najmanje osjetljivosti prijamnika i na simulaciju vjerojatnosti odnosa pogrešaka paketa.