Čitanje tiskanog teksta pomoću dubokih neuronskih mreža : završni rad - Marković, Luka (L. Marković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisano je kako funkcioniraju neuronske mreže i dan je uvid u njihovu arhitekturu. Konvolucijske neuronske mreže su detaljnije opisane jer su se koristile u izradi rada. Detaljno su opisani konvolucijski i potpuno povezani sloj. U radu je detaljno opisan sustav za prepoznavanje i klasifikaciju slika, YOLO (You only look once). Nakon teoretskog uvoda navedeno je kako koristiti sustav i pokazani su primjeri proizišli iz testiranja neuronske mreže. Slike prikazuju kako dobru klasifikaciju tako i greške i poteškoče na koje nailazi sustav.