Prilagodba testnih konfiguracija paketa strongSwan za rad u sustavu IMUNES : završni rad - Markovac, Tomislav (T. Markovac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je prikazati način prilagodbe testnog okruženja programskog paketa strongSwan, namijenjenog operacijskom sustavu Linux, radu unutar programskog paketa IMUNES. Testiranje se provodi na mrežnoj topologiji koja je konstruirana po uzoru na službenu virtualnu topologiju i njezine karakteristike i uloge čvorova. To se provođenje izvodi automatski pokretanjem modificirane službene skripte, a njezini su rezultati vidljivi u obliku log datoteke, ispisa uspješnosti i HTML dokumenta. Uz modifikaciju skripti, izmijenjeni su i sami primjeri testova. U radu su opisane sve prilagodbe na tri primjera koja opisuju različite uporabe paketa strongSwan. Iako je prikazana prilagodba samo tri primjera iz skupa od više stotina, moguće je uz manje dodatne izmjene prilagoditi sve testove programskom paketu IMUNES.