Dinamičko predviđanje trase kretanja pokretljivog objekta u geoprostoru : diplomski rad - Blažeka, Bruno (B. Blažeka, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad proučava mogućnosti predviđanja gibanja pokretljivog objekta u geoprostoru korištenjem odabranih algoritama strojnog učenja. Na početku se objašnjava arhitektura implementiranog rješenja, objašnjavaju ostvarene funkcionalnosti. Nakon toga se razrađuje teoretsku pozadinu metoda primijenjenih u ovom diplomskom radu. Dotiče se neuronskih mreža, a detaljnije objašnjava što su to učenje na temelju primjera, polinomijalna regresija i Markovljev model. Kasnije se objašnjava kako su implementirani algoritmi temeljeni na prethodno obrađenim algoritmima. Na kraju se prikazuju i komentiraju rezultati evaluacije uspješnosti algoritama koristeći ručno izgenerirane ulazne skupove.