Grupiranje trajektorija pokretnih objekata i vizualizacija s JavaScript knjižnicom Leaflet : završni rad - Borković, Nenad (N. Borković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je rad aplikacije TrackingMedia. TrackingMedia je aplikacija koja dohvaća podatke o kretanju životinja iz baze Movebank, vrši grupiranje algorit- mom TraClus i na kraju vizualizira rezultate grupiranja korisniku koristeći JavaScript knjižnicu Leaflet. U radu je opisana je struktura aplikacije, navedeni su korisnički, funkcionalni i nefunkcionalni zahtjevi, slučajevi korištenja i algoritam TraClus. U daljnjem radu moguće je implementirati brojna poboljšanja rada aplikacije, uključu- jući i mogućnost komunikacije izmed̄u poslužitelja i klijenta u realnom vremenu.