Raspoređivanje studenata uporabom evolucijskog računanja : diplomski rad - Luttenberger, Leon (L. Luttenberger, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U svakodnevnom životu problemi raspoređivanja su vrlo česti i obično su visoke računske složenosti. Stoga su načini njihovog rješavanja od posebnog interesa. U okviru ovog rada implementiran je prototip programske implementacije sustava za raspoređivanja korisnika po radionicama koristeći genetski algoritam. Analiziran je utjecaj ponašanja algoritma u odnosu na različite konfiguracije parametara i heuristika. Pokazano je da razvijeni sustav uspješno raspoređuje korisnike po radionicama uz mogućnost konfiguracije raznih kriterija dobrote rasporeda.