Automatizacija modela industrijskog postrojenja za pečenje upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku SCL : završni rad - Baković, Krešimir (K. Baković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu objašnjeno je cjelokupno sklopovlje modela industrijskog postrojenja za pečenje te programski kod izrađen u programskom jeziku SCL kojim se automatiziralo navedeno postrojenje. Uz to je objašnjen postupak upravljanja navedenim modelom putem izrađenog korisničkog sučelja. Unutar korisničkog sučelja izvedeni su automatski i ručni režim rada. Automatski režim rada omogućava praćenje predmeta unutar postrojenja dok ručni režim rada omogućava pojedinačno upravljanje pojedinim dijelovima postrojenja.