Algoritam za učinkovito slaganje paketa u trodimenzionalnom spremniku : diplomski rad - Matić, Shimun (S. Matić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Problem pakiranja je poznat optimizacijski problem u matematici i računarstvu. Na pitanje kako optimalno rasporediti pakete u dostupne spremnike nije jednostavno dati konkretan odgovor. U ovom radu definiran je problem pakiranja te su opisani i objašnjeni najpoznatiji pristupi (algoritmi) pri rješavanju ovog problema. U praktičnom djelu rada opisan je problem učinkovitog algoritma za slaganje paketa u trodimenzionalni spremnik konačnog obujma. Također je detaljno opisana i implementacija takvog algoritma. Vrednovanja tijekom izrade rada daje sliku koliko koja promjena u načinu rada algoritma doprinosi samom rezultatu tog algoritma.