Sustav za kontrolu pristupa s ugradbenim modulima sa senzorom pokreta i prilagodljivom komunikacijom : završni rad - Belošević, Danijel (D. Belošević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je razviti poslužiteljski programski modul koji na temelju zadanih pravila i pomoću ugradbenih modula izvodi kontrolu pristupa. Za modul se koristi čip zasnovan na ESP32 mikrokontroleru koji je integriran u sustav te konfiguriran preko web sučelja. Preko web aplikacije mogu se konfigurirati pojedini dijelovi sustava kao što su ugradbeni moduli, sobe, grupe koje sadrže dozvole te sami korisnici web aplikacije. Ugradbenim modulima se mogu pridružiti sobe kojima se može konfigurirati vrijeme dozvoljenog pristupa. Sobe se dodjeljuju grupama, a u grupe se dodaju korisnici, čime se korisnicima dodjeljuju ovlasti nad sobama koje pripadaju grupi u kojoj je sam korisnik.