Modeliranje i simulacija raspodjeljenog hibridnog sustava pogona vozila : završni rad - Malović, Zvonimir (Z. Malović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Glavni problem današnjih električnih vozila je njihov domet. Kako bi se tome doskočilo, razvijaju se hibridna električna vozila kojima dodatnu energiju daje motor s unutarnjim sagorijevanjem. U ovome radu modelirana je serijsko – paralelna topologija hibridnog vozila. Naime, topologija se sastoji od dva električna stroja te motora s unutarnjim sagorijevanjem koji su spojeni zajedno preko mehaničke poveznice. Objašnjen je problem upravljanja brzinom vrtnje pojedinih strojeva te uloga učinske elektronike u tom upravljanju. Opisan je i put kretanja energije unutar ovog sustava. Simulacija se provodi za dvije brzine kretanja vozila te dvije različite radne točke motora s unutarnjim sagorijevanjem. Topologija vozila izrađena je i simulirana u programskom alatu PLECS.