Sustav za rezervaciju termina sportskih objekata : završni rad - Maretić, Ivan (I. Maretić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je izrada sustava za rezervaciju termina sportskih objekata. Uvodni dio sadrži opis problema te način na koji se problem može riješiti. U sljedećem poglavlju opisane su tehnologije koje su korištene pri izradi: HTML, SCSS, NodeJS, React, PostgreSQL te REST API principi. U poglavlju o arhitekturi opisani su modeli podataka te poslužiteljski i klijentski dijelovi sustava. Poslužiteljski dio aplikacije izvodi se pomoću NodeJS-a, a koristi pakete Sequelize za upravljanje bazom podataka te Express.js za izradu web poslužitelja. Klijentski dio aplikacije napisan je koristeći HTML, SCSS te Javascript biblioteku React. Poglavlje o radu sustava opisuje na koji način sustav radi iz korisničke perspektive.