Integracija dinamičnih otvorenih izvora podataka u sustav symbIoTe : završni rad - Kreković, Dora (D. Kreković, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu objašnjen je pojam otvorenih izvora podataka i Interneta stvari, te koncept pametnog grada uz nekoliko primjera. Odabran je skup otvorenih izvora podataka koji uključuju meteorološke vrijednosti temperature, tlaka i vlage zraka prikupljenih iz dvije stanice u Zagrebu. Također, opisana je izgradnja programske podrške koristeći programski okvir Spring Boot na poslužiteljskoj strani. Odabrani izvori podataka su potom integrirani sustav symbIoTe koji omogućuje unificiranje pristupa podatcima te pretraživanje resursa. Za potrebe integracije programski je ostvarena komponenta RAP Plugin.