Paralelno dohvaćanje web-stranica koristeći programski jezik Java : završni rad - Blažević, Pavao (P. Blažević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj završni rad opisuje razvoj Web pauk aplikacija sa primjenom utvrđivanja veza između portala na temelju poveznica koje se mogu pronaći u HTML dokumentima koje primamo na upućeni zahtjev. Pri izradi ovog rada korišten je programski jezik Java u razvojnoj okolini NetBeans, kao temeljni jezik za funkcionalnosti cijelokupne aplikacije uz metode parallelStream i korištenjem razreda klase Thread za paralelno izvođenje aplikacije u usporedbi sa sekvencijskim izvođenjem, korišteni si alati iz knjižnice Jsoup za rad i upravljanje nad dohvaćenim HTML dokumentima, korišteni su alati Neo4j za izradu grafičke baze podataka i u konačnici za vizualizaciju rezultata izvođenog programa korišten je alat Neo4j Desktop.