Utjecaj kašnjenja na iskustvenu kvalitetu u virtualnoj stvarnosti : završni rad - Kroflin, Domagoj (D. Kroflin, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada bio je osmisliti igru u virtualnoj stvarnosti u kojoj igrač gađa pokretne meta i zatim na danoj igri testirati utjecaj mrežnog kašnjenja na kvalitetu igre. Igrač se nalazi u šumi i opremljen je lukom i strijelom kojima gađa neprijatelje. Igrač se ne može micati, već neprijatelji (zombiji i pauci) dolaze do njega i napadaju ga. Igrač ima tri života koji su reprezentirani štitovima ispred njega i koji budu uništeni pri napadu neprijatelja. Nakon gubitka svih života igrač se vraća na glavni meni. Testiranje igre izvršeno je nad devet ispitanika različitih dobi, spola i iskustva igranja u virtualnoj stvarnosti. Prije testiranja svaki ispitanik upoznat je s pravilima igre i ima vremena upoznati se s kontrolama. Zatim se ispitaniku postavi jedan od četiri vrijednosti kašnjenja, bez njegovog znanja i to se ponavlja dok se ne isprobaju sve četiri vrijednosti kašnjenja. Poslije svakog pokušaja ispitanik ispunjava upitnik kojim opisuje svoje iskustvo pri danom kašnjenju.