Sustav za podršku učenju koncepata deklarativne programske paradigme : diplomski rad - Kovačević, Petar (P. Kovačević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Postoji velik broj interaktivnih okruženja i alata vizualnog programiranja za učenje proceduralne programske paradigme. U ovom radu razvijeno je interaktivno okruženje za podršku učenju deklarativne paradigme. Interaktivno okruženje ostvareno je kao web aplikacija i bazirano je na izgradnji dijagrama toka podataka gdje su čvorovi dijagrama operacije deklarativnog jezika napravljenog po uzoru na relacijsku algebru. Informaciji sustav razvijen u ovom radu u kojem se nalazi interaktivno okruženje namijenjen je za korištenje na mobilnim i desktop uređajima od strane mlađih uzrasta u ranoj fazi obrazovanja.