Usporedba egzaktnih i heurističkih metoda za numeričku aproksimaciju funkcija : diplomski rad - Manović, Mato (M. Manović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su odabrane i implementirane neke od egzaktnih i heurističkih metoda koje su rješavale problem numeričke aproksimacije funkcija u obliku polinoma i racionalnih funkcija. U prvom dijelu rada su teorijski obrađene metode korištene u ovom radu uz osnove aritmetike na računalu za koje su aproksimacije namijenjene. U drugom dijelu rada su navedene aproksimacije na primjeru nekoliko elementarnih funkcija dobivene raznim metodama. Napravljena je usporedba aproksimacija zajedno s analizom prednosti i nedostataka egzaktnih metoda u odnosu na heurističke metode s obzirom na ponašanje funkcije unutar intervala za kojeg se računala aproksimacija.