Web-aplikacija za vizualizaciju linija, rasporeda polazaka i stanja u prometu u javnom gradskom prijevozu : završni rad - Kovačević, Filip (F. Kovačević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Broj ljudi koji se koriste javnim gradskim prijevozom je velik te mnoštvo ovisi o njemu. Iako su vremena polaska vozila s početnih stanica unaprijed utvrđena, točan položaj vozila, putniku ostaju nepoznata te bi izrada web aplikacije koja prati vozila pripomogao njihovoj svakodnevnici. Kako za vrijeme pisanja rada prikupljanje podataka o točnoj poziciji vozila nije bilo dostupno, izrađen je simulator koji simulira njegove pozicije. U ovom radu je opisan način rada istog simulatora kao i način prikaza ruta, stanica i položaja istih na karti. Opisane su tehnologije koje su korištene za ostvarenje sustava i u pozadinskom i u prednjem dijelu sustava.