Programska podrška za ronilačko računalo zasnovano na operacijskom sustavu Linux : završni rad - Borčić, Fran (F. Borčić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ronilačka su računala postala neizostavni dio opreme svakog ronioca. Zahvaljujući razvoju tehnologije ugradbenih sustava i tehničkog ronjenja, današnja ronilačka računala postaju kompleksni sustavi te se pojavljuje potreba za prilagodbom njihove funkcionalnosti i korisničkog sučelja prema preferencijama ronioca i stilu ronjenja. U duhu pokreta otvorenog koda i omogućavanja maksimalne prilagodljivosti na korisničkoj razini, potrebno je razviti programsku podršku za ronilačko računalo bazirano na operacijskom sustavu Linux. Pri tome je potrebno osigurati osnovnu funkcionalnost ronilačkog računala kao i prostor za korisnička proširenja. Razvijeni program mora biti maksimalno neovisan o arhitekturi računala na kojoj se izvodi, a ciljnu arhitekturu čine "single-board" ugradbena računala.