Virtualizacija mrežnih funkcija : završni rad - Barić, Tin (T. Barić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu obrađena je tema virtualizacije mrežnih funkcija i kako ju ostvaruje Otvorena Platforma za Virtualizaciju Mrežnih Funkcija (OPNFV). Virtualizacija mrežnih funkcija u osnovi znači uklanjanje specijaliziranih uređaja koji su obavljali zadatke mrežnih funkcija i obavljanje tih zadataka običnim industrijskim poslužiteljskim računalima. Prvo je opisan teorijski dio same virtualizacije mrežnih funkcija, zatim je objašnjeno što je OPNFV, kako OPNFV radi i na njihovom primjeru objašnjeni su pojmovi poput kontinuirane integracije i testiranja u industriji. Na kraju je također na primjeru OPNFV-a, na jednostavan način prikazan dio procesa i neki od alata koji se koriste za razvoj programske potpore.