Sustav za komunikaciju uređaja u umreženom vozilu : diplomski rad - Košec, Fran (F. Košec, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razmatraju se tehnologije potrebne za razvoj umreženog vozila u sklopu koncepta Interneta stvari. Na temelju pregleda tehnologija, predlaže se arhitektura sustava za komunikaciju uređaja u umreženom vozilu. Konačno, implementira se predložena arhitektura i cjelokupan sustav za prikupljanje, obradu, spremanje i prikaz telemetrijskih i ostalih dostupnih podataka vozila.