Sonda s magnetootporničkim senzorima za nerazorno ispitivanje cijevi impulsno pobuđenim vrtložnim strujama : završni rad - Matijević, Emanuel (E. Matijević, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada, iznesena je teorijska podloga konvencionalnih metoda ispitivanja vrtložnih struja te opisan princip rada sondi s magnetootporničkim senzorima za nerazorno ispitivanje cijevi. Objašnjena je motivacija za korištenje metoda s impulsno pobuđenim vrtložnim strujama ispred konvencionalnih metoda, te je objašnjen njihov međusobni odnos. Nadalje, objašnjen je i opisan postupak razvoja prototipa potrebnog mjernog sustava u tehnologiji izrade tiskanih pločica. Osim rezultata dizajniranog prototipa , na kraju su izneseni i nedostaci opaženi u procesu izrade kako bi se u budućnosti moglo pristupiti izradi poboljšane verzije mjernog sustava.