Metrika statičnog sfernosimetričnog vakuumskog prostorvremena u modificiranoj teoriji gravitacije : završni rad - Arambašić, Nikola (N. Arambašić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Kako bi se upoznali s općom teorijom relativnosti, analitičkim putem su riješene Einsteinove jednadžbe za vakuumsko sfernosimetrično prostorvrijeme, a zatim kako bi mogli naći rješenje istog problema u modificiranoj teoriji relativnosti uveden je numerički postupak koji se provodio u Wolfram Mathematici. Naprije je proveden numerički postupak nad istim problemom koji je riješen analitičim putem kako bi se dobila sigurnost u ispravnost tog postupka. Zatim je numerički postupak riješio i problem u f(T)-gravitaciji te se pokazalo da postoje razlike između opće teorije relativnosti i modificirane teorije gravitacije poznate kao f(T)-gravitacija.