Korisničko programiranje u kontekstu interneta stvari : završni rad - Matešić, Maja (M. Matešić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje korisnički programski jezik za Internet stvari kojemu je uloga upravljanje stvari uključujući komunikaciju s oblakom i napravama. Jezik je pojednostavljen za što lakše razumijevanje i korištenje. Prvo je objašnjena uloga i svrha jezika, a zatim je opisana struktura, sintaksa i oblik pravila i naredbi te što se događa njihovim izvođenjem. Na kraju su dani primjeri pravila i rezultati njihovog pokretanja.