Rekonstrukcija zvučnih zapisa primjenom metoda strojnog učenja : diplomski rad - Kordiš, Lovro (L. Kordiš, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Rekonstrukcija zvuka područje je dubokog učenja koje je još uvijek u razvoju. Ovaj se rad bavi generativnim suparničkim mrežama i korištenjem suparničkog treninga na parovima zvuka niske i visoke razlučivosti kako bi se stvorio model za rekonstrukciju zvuka. Detaljno su opisane duboke konvolucijske i generativnesuparničke mreže. Implementiran je duboki konvolucijski U-Net suparnički model, te su ispitane dvije funkcije gubitka - Wasserstein i Relativistički gubitak. Model je evaluiran na VCTK skupu podataka. Na kraju su prikazani rezultati i slike spektrograma.