Modeliranje sinkronog motora s unutrašnjim permanentnim magnetima u programskom paketu Motor-CAD : završni rad - Kolarić, Tomislav (T. Kolarić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Izrađen je elektromagnetski i toplinski model sinkronog motora s unutrašnjim permanentnim magnetima Končar IPM180. Model je izrađen pomoću podataka iz projektne dokumentacije i mjerenja na prototipu stroja. Iz mjerenja je zaključeno da se stroj pregrijava u trajnom nazivnom opterećenju zbog nedovoljnog hlađenja na zrak. Model stroja uspoređen je s strojem redizajnirane geometrije statora i vodnim hlađenjem. Za redizajnirani stroj izrađen je proračun vršnih i trajnih karakteristika pomoću Motor-CAD alata „Lab“.