Predviđanje kvarova robotske ruke pomoću nenadziranog strojnog učenja : diplomski rad - Burda, Maša (M. Burda, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Glavni cilj ovog projekta bio je utvrditi može li se sustav za održavanje predviđanjem kvarova primijeniti pomoću strojnog učenja na jednostavnom primjeru robotske ruke. Održavanje predviđanjem kvarova znači da bi algoritam trebao biti u stanju otkrivati anomalije u radu robotske ruke iz podataka prikupljenih sa senzora (na primjer, žiroskopa). Senzori su pričvršćeni na robotsku ruku i povezani bežičnim internetom, što omogućuje prikupljanje i pohranjivanje podataka. Model strojnog učenja za treniranje koristi se pohranjenim podacima, a zatim na novim podacima predviđa signaliziraju li oni neku vrstu anomalije. Ako se otkrije anomalija, održavanje se može obaviti na vrijeme. Ovaj je rad usmjeren na implementaciju nenadziranih algoritama strojnog učenja za rješavanje opisanog problema.