Određivanje položaja slučajno bačenih loptica pomoću robotskog vida : završni rad - Keča, Dominik (D. Keča, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Završni rad analizira problem određivanja položaja slučajno bačenih loptica pomoću robotskog vida. Na pokretnog Alphabot robota postavlja se ugradbeni računalni sustav Raspberry Pi i USB kamera. Robot se nalazi na ulazu ograđenog prostora u koji su postavljene loptice prema kojima se kreće. Zadatak je programski riješen u programskom jeziku Python. Korištenjem modula računalnog vida (OpenCV-a) i modula za upravljanje priključcima (GPIO) Raspberry Pi-a, kontrolira se kretanje robota i prepoznavanje objekata kamerom. Objašnjeni su postupci bežičnog povezivanja s robotom kao i brojni problemi uočeni tokom rješavanja zadatka.