Automatizacija modela autopraonice upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku FBD : završni rad - Katulić, Filip (F. Katulić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu izrađen je program za automatizaciju modela autopraonice te vizualizacijsko sučelje kojim se može upravljati ciklusom rada modela autopraonice. Model je upravljan pomoću PLC-a Siemens S7-1500 CPU 1516-3 PN/DP, a povezana sa PLC-om preko PROFIBUS kabela i ET200S ulazno/izlaznog modula. HMI sučelje kojim se upravlja i nadzire rad modela autopraonice povezano je sa PLC-om pomoću PROFINET komunikacije. Programsko rješenje algoritma upravljanja i vizualizacije razvijeno je pomoću programskog paketa TIA portal v14 koristeći funkcijski blokovski dijagram (FBD). U okviru programskog paketa TIA portal korišten je alat STEP 7 za razvoj programskog rješenja te alat WINCC Professional za razvoj vizualizacije. U završnom radu opisane su komponente od kojih se sustav sastoji, kao i princip rada. Opisano je programsko sučelje koje se koristi u završnom radu te rad algoritma za upravljanje automatiziranom autopraonicom.