Sustav preporučivanja filmova zasnovan na suradničkom filtriranju : završni rad - Abramac, Lucija (L. Abramac, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje sustave za preporučivanje. Navedene i objašnjene su tri metode sustava za preporučivanje, preporučivanje zasnovano na sadržaju, suradničko filtriranje i hibridno preporučivanje. Detaljnije je teorijski objašnjena metoda suradničkog filtriranja koja koristi dva pristupa, preporučivanje zasnovano na sličnosti korisnika i preporučivanje zanovano na sličnosti proizvoda. Programska izvedba suradničkog filtriranja ostvarena je u programskom jeziku Python, objašnjena je uz priložene dijelove koda te su prikazani rezultati preporučivanja i validacije sustava.