Grupiranje trajektorija u Hermes@Oracle MOD i vizualizacija s JavaScript knjižnicom OpenLayers : završni rad - Karačić, Filip (F. Karačić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razvijena je Web aplikacija koja omogućuje punjenje baze podataka pokretnih objekata, vizualizaciju trajektorija pokretnih objekata te pronađenih reprezentativnih trajektorija grupiranjem trajektorija. Podatci istraživanja pokretnih objekata dohvaćaju se iz Movebank online baze podataka koja sadrži istraživanja pokretnih objekata širom svijeta. Svrha ovog rada je i upoznavanje sa sustavom za upravljanje bazom podataka Hermes@Oracle MOD, upoznavanje s TraClus algoritmom za grupiranje trajektorija pokretnih objekata te upoznavanje s JavaScript knjižnicom otvorenog koda OpenLayers koja služi za vizualizaciju geoprostornih podataka.