Ugradbeni sustav sonde za ispitivanje cijevi vrtložnim strujama s prekidajućom pobudom : diplomski rad - Lovrenović, Mato (M. Lovrenović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Testiranje vrtložnim strujama je vrlo važna metoda za nerazorno ispitivanje električki vodljivih materijala. Razvijena je digitalna sonda s prekidajućom pobudom, temeljena na ARM Cortex-M4 arhitekturi, za nerazorno ispitivanje cijevi u izmjenjivačima topline. Sonda se koristi za otkrivanje oštećenja na cijevi, a posebna pažnjom posvećena je minimalizaciji sonde radi mogućnosti umetanja u cijev. Za pobudu zavojnice koristi se pravokutni upravljački signal s definiranim spektralnim komponentama. Sonda se sastoji od digitalnog i analognog podsustava, pobudne zavojnice i prijemne zavojnice. Prema upravljačkom računalu potrebne je veza za serijsku komunikaciju i unipolarno napajanje.