Pregled mogućnosti pandas knjižnice za obradu podataka na primjerima usporedbe s modelima tabličnog kalkulatora i relacijske baze podataka : završni rad - Zovko, Sara (S. Zovko, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad se bavi mogućnostima Pythonove Pandas knjižnice za obradu podataka. Većina operacija kao što su selektiranje, filtriranje, sortiranje, grupiranje i sl., obrađene su u poglavlju 3.2 i 3.3 na primjerima usporedbe Pandas knjižnice s modelom tabličnog kalkulatora i relacijske baze podataka. Također su opisane osnovne strukture podataka (Series, DataFrame i Time Series) i funkcije koje koristimo za vizualizaciju podataka time kombinirajući mogućnosti Pandas knjižnice i knjižnice Matplotlib.