Interaktivni dijagram rashladnog procesa : završni rad - Jelović, Marko (M. Jelović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Rashladni proces se koristi u sustavima kojima je cilj regulirati toplinu. Proces vizualiziramo preko P-H dijagrama. Unutar njega možemo pratiti izmjenu agregacijskog stanja rashladnog sredstva. Vizualizaciju P-H dijagrama ostvarujemo preko web tehnologijeD3.js. Izra¯denidijagramintegriramounutaraplikacijezavišestrukikoordinirani prikaz. Interaktivnom selekcijom ugra¯denom u graf možemo prouˇcavati cikluse rashladnog procesa i izvlaˇciti zakljuˇcke o njegovom radu te djelovati sukladno njima.