Grafički prikaz podataka u web-aplikacijama uporabom biblioteka za toplinske karte : završni rad - Bačić, Fran (F. Bačić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu izvedena je i opisana usporedba biblioteka za prikaz toplinskih karata napisanih u jeziku JavaScript. Razmatraju se biblioteke Leaflet Heatmap.js, Leaflet divHeatmap, Leaflet WebGL Heatmap i Leaflet.heat; te biblioteke su dodatci na biblioteku za prikaz geografskih karata, Leaflet. Uspoređuju se po sljedećim kriterijima: kvaliteta dostupne dokumentacije, jednostavnost implementacije, performansama i raznim dostupnim mogućnostima prilagodbe izgleda toplinskih karata. Usporedbama su prikazane postojeće razlike među razmatranim bibliotekama. Biblioteke Leaflet Heatmap.js i Leaflet.heat izdvajaju se kao kvalitetnije od ostalih spomenutih biblioteka. Primjena tih biblioteka prikazana je unutar web-aplikacije koja omogućuje prikaz podataka pribavljenih s web-sjedišta HZZ-a u obliku toplinskih karata. Ta aplikacija omogućuje odabir pojedine biblioteke za prikaz toplinskih karata, te odabir podataka koji se prikazuju i redovito ažuriraju.