Pronalaženje Booleovih funkcija maksimalne nelinearnosti evolucijskim računanjem : diplomski rad - Vulinović, Kristijan (K. Vulinović, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Booleove funkcije sastavni su element kriptografskih algoritama. Kako bi se povećala otpornost na napade linearnom kriptoanalizom, od posebnog je značaja svojstvo nelinearnosti Booleove funkcije. Booleove funkcije zadanog broja varijabli i maksimalne nelinearnosti nazivaju se Bent-funkcije, dok su sa stajališta primjene u kriptografskim algoritmima od posebnog interesa Booleove funkcije koje dodatno imaju i svojstvo balansiranosti.