Web-aplikacija za prikazivanje i upravljanje biografskim podacima : diplomski rad - Balaban, Anamarija (A. Balaban, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisana izgradnja web aplikacije koja služi za unos podataka o gradovima i lokacijama koje su vezane za neku poznatu osobu. Prilikom izgradnje aplikacije bilo je potrebno osigurati jednostavno korisničko sučelje preko kojeg će korisnik lako moći pregledavati, mijenjati i dodavati nove lokacije. Korisnik na geografskoj karti, koja mu se prikazuje nakon uspješne prijave, vidi sve pohranjene lokacije, a nove lokacije dodaje tako da pozicionira marker na točku na karti gdje želi da bude nova lokacija. Za poslužiteljski dio aplikacije korišten je Ruby on Rails, dok je za klijentski dio korišten React koji nudi veliku podršku za manipulaciju geografskim kartama. Podaci koje korisnik unosi pohranjuju se u nerelacijsku bazu Firebase tako da mobilna aplikacija koja koristi unesene podatke može lako pristupiti podacima direktno preko Firebase baze.