Programska biblioteka za izradu ortogonalne projekcije jednostavnih pravokutnih objekata prepoznatih korištenjem programske biblioteke OpenCV : diplomski rad - Hrnjak, Leon (L. Hrnjak, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu ovoga rada napravljen je kratki pregled osnova OpenCV biblioteke te su izrađene programska biblioteka i demo aplikacija za crtanje ortogonalne projekcije objekata prepoznatih korištenjem OpenCV programske biblioteke. Detaljno su opisani koraci prepoznavanja objekata, algoritmi korišteni u sklopu istih te problemi koji utječu na preciznost krajnjeg rezultata. Dodatno, opisani su problemi zbog kojih prepoznavanje određenih objekata nije moguće s dovoljno dobrom preciznošću. Za kraj je napravljena analiza preciznosti generirane ortogonalne projekcije sa stvarnim vrijednostima.