Sustav za analizu i vizualizaciju toka podataka : diplomski rad - Židić, Tanja (T. Židić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj diplomski rad prikazana je izgradnja sustava za vizualizaciju i analizu toka podataka. Na početku su objašnjeni pojmovi poput toka podataka i predikcijskih modela, kako bi čitatelju bilo lakše razumjeti rad. Nakon toga, dan je opis funkcionalnih zahtjeva i obrazaca uporabe. Prezentirane su tehnologije koje su se koristile za razvoj sustava, ponajprije je riječ o programskom jeziku R, sustavima Apache Spark i Kafka. Zatim je objašnjeno kako se sustav inkrementalno gradio kako bi se dobio finalan proizvod. Dani su isječci kodova koji su popraćeni objašnjenima što koji dio radi u koristi ciljnog sustava. Na samom kraju rada dan je opis korištenja sustava, gdje se prikazao izgled sučelja sustava te izgrađene funkcionalnosti.