Regulacija temperature makete toplinskog sustava pomoću PLC-a : diplomski rad - Gaćina, Marija (M. Gaćina, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Zadatak ovog diplomskog rada je izrada makete jednostavnog sustava regulacije temperature pomoću PLC-a, koji se sastoji od grijačeg elementa i mjernog člana. Za navedeni sustav provedena je identifikacija, projektiran je adaptivni algoritam upravljanja u kliznom režimu. Algoritam je testiran na identificiranom matematičkom modelu i na procesu. Napravljena je vizualizacija sustava upravljanja pomoću jednostavnog korisničkog sučelja.