Primjer korištenja interneta stvari u izgradnji raspodijeljenog sustava upravljanja : završni rad - Kalafatić, Josip (J. Kalafatić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad prikazuje izgradnju raspodijeljenog sustava primjenjivog u pametnim kućama koji služi za upravljanje komponentama interneta stvari i korisnicima omogućava uvid u podatke sustava. Sustav se sastoji od računala Raspberry pi koje je zaduženo za očitavanje podataka sa senzora i upravljanje drugim spojenim komponentama, ThingsBoard platforme koja služi za pohranu i vizualizaciju podataka, te mobilne aplikacije preko koje korisnik ima uvid u sustav i može upravljati komponentama spojenima na Raspberry pi.