Mobilna aplikacija za suradničko mapiranje skijaških staza : završni rad - Frühwirth, Karlo (K. Frühwirth, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljena je mobilna aplikacija za mapiranje skijaških staza i žičara na temelju prikupljenih podataka korisničkih lokacija. Mobilna aplikacija napravljena je za korisnike Android pametnih telefona. Baza podataka korištena za pohranu svih korisničkih podataka je Firebase Cloud Firestore baza podataka. Nad skupom prikupljenih korisničkih podataka provedeno je grupiranje podataka aglomerativnim algoritmom kako bi se odredili položaji skijaških staza i žičara. Aglomerativni algoritam je odabran jer se nakon analize rezultata algoritama pokazao kao najispravniji. Osim prikaza skijaških staza i žičara aplikacija nudi i ostale funkcionalnosti kao što je praćenje kretanja aktivnih prijatelja, prikaz kretanja ostalih trenutno aktivnih korisnika te prikaz svih GPS lokacija na temelju kojih su skijaške staze iscrtane.