Identifikacija tipova 1D-signala dubokog učenja : diplomski rad - Floreani, Filip (F. Floreani, 2019)
Sažetak na hrvatskom: De-novo sastavljanje genoma proces je temeljen na preklapanju i analizi kratkih genetskih očitanja. Uslijed raznolikih tehničkih izazova, određene vrste lažnih očitanja i preklapanja mogu također biti sintetizirane, što uvelike otežava is- pravno sastavljanje originalne sekvence. Jedna od metoda za otkrivanje takvih preklapanja je i pretvorba istih u 1D-signal, pomoću kojih se onda može jed- nostavnije zaključiti koji tip preklapanja predstavlja. U okviru ovog rada, pred- stavljeno je nekoliko metoda duboko učenja za klasifikaciju ovih signala, točnije 1D-konvolucijske mreže, povratne mreže, kao i primjena autoenkodera. Dodatno, prikazana je i njihova primjena na stvarnim podacima, kao i usporedba usp- ješnosti.