Projekt sinkronog motora s površinskim permanentnim magnetima za natjecanje Formula Student : završni rad - Volarić, Mario (M. Volarić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je projektiranje sinkronog motora s površinskim magnetima za bolid koji će se natjecati na natjecanjima Formula Student. Projekt motora obuhvaća elektromagnetsku, laboratorijsku, termalnu i mehaničku analizu unutar programskog paketa Motor-CAD. Prilikom projektiranja potrebno je zadovoljiti definirane uvjete na snagu, moment, brzinu, masu i dr. koji proizlaze iz međudjelovanja komponenti bolida ili su propisani pravilnikom natjecanja. Kroz analizu je uočen velik broj fenomena bilo elektromagnetskih ili mehaničkih za koje je bilo potrebno naći rješenje. Simulirano je ponašanje motora na profilu opterećenja definiranim stazom s jednog od natjecanja te su na njemu proučavane mehaničke i termalne performanse stroja.