Sustav za generiranje simulacija kompozicija servisa : diplomski rad - Džidić, Filip (F. Džidić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje osnovne koncepte mrežnih usluga te pokušava napraviti generator simulacija za simuliranje kompozicije mrežnih usluga opisanih u jeziku WS-BPEL. Simulacijsko okruženje se vrti pomoću java radnog okruženja CloudSim koje služi za simulaciju mreža zasnovanih u oblaku. Generator uyima .WS-BPEL kao ulayni podatak te ga parsira pomoću vanjskog programskog rješenja za parsiranje XML koda. Taj parser WS-BPEL sustav modelira pomoću hijearhijskog stabla. Ova struktura podataka se zatim koristi za kofiguraciju osnovih komponenti unutar CloudSim okruženja u svrhu izvođenja simulacije.