Integracija sustava za upravljanje kodom sa sustavima za projektnu suradnju : diplomski rad - Vučina, Damjan (D. Vučina, 2019)
Sažetak na hrvatskom: Ostvarivanje integracije između GitHuba kao sustava za upravljanje programskim kodom te Basecampa kao sustava za projektnu suradnju. Po proučavanju korištenih alata i tehnologija, analizirani su elementi integracije navedenih dvaju sustava. Rad definira GitHub krajnju točku, Konektor te Basecamp krajnju točku kao osnovne komponente integriranog sustava. Ostvareno je programsko rješenje koje čini obavijesti i informacije iz GitHuba dostupnima unutar sustava Basecamp. Sastavljeni su pseudokodovi navedenih triju komponenti sustava u vidu prikazivanja integracije iz nešto apstraktnije perspektive. Osim toga, čitatelju se uz koncizna objašnjenja popraćena slikama i tablicama te priložene isječke programskog koda, nudi temeljit uvid u dijelove integracije. Naposljetku su prikazani rezultati postignute integracije.